utorak, 18. jun 2019.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 67%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Predlog odluke o mesnim zajednicama pred odbornicima na sledećem skupštinskom zasedanju

Predlog odluke o mesnim zajednicama pred odbornicima na sledećem skupštinskom zasedanju

U skladu sa novim Zakonom o lokalnim samoupravama, grad Kruševac počeo je sa usklađivanjem  opštih akata. Predlog odluke o mesnim zajednicama naći će se pred odbornicima Skupštine grada na sledećem zasedanju. 

Usklađivanje postupka izbora organa mesnih zajednica i javnost rada mesnih zajednica, najvažnije su novine koje donosi Zakon o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim samoupravama.  Grad Kruševac krenuo je sa usklađivanjem opštih akata sa novim Zakonom – donet je Statut grada, Nacrt odluke stavljen je na javni uvid, održana je javna tribina i došlo se do Predloga odluke o mesnim zajednicama koja ide u dalju skupštinsku proceduru.

Zadatak donošenja novog propisa je uređenje ove oblasti kako bi građani na bolji način mogli da ostvare prava i interese, naglasio je načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić

Zadržan je izborni sistem po neposrednom principu a druga bitna novina odnosi se na drugačiji način rada Mesnih zajednica

Na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine grada pred odbornicima će se naći Predlog odluke o mesnim zajednicama. Postojeći sastav Saveta mesnih zajednica ostaće u funkciji do isteka mandata, ostale odredbe primenjivaće se odmah nakon stupanja na snagu.

Povezano