subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Svečanost povodom 72 godine Vaspitno popravnog doma u Kruševcu

Svečanost povodom 72 godine Vaspitno popravnog doma u Kruševcu

Na svečanosti povodom 72 godine postojanja Vaspitno popravnog doma u Kruševcu, osvećeni su krst i zvono novosagrađene crkve Svetim apostolima Filimonu i Onisimu.

Obeležavanju značajne godišnjice Vapitno popravnog doma prisustvovali su gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović, predsednik Skupštine Živojin Miloradović, narodna poslanica Dragana Barišić, zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević, direktor i zamenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević i Ivan Mijailović, predstavnik OEBS-a u Srbiji i predstavnici političkog i javnog života Kruševca.

-Od početka godine pokrenuli smo niz programa za resocijalizaciju štićenika, kojih je trenutno 170 – istakao je upravnik Doma Miloš Ristić. Upravnik VP Doma Miloš Ristić je rekao da ova Ustanova nastavlja sa radom na unapređenju i poboljšanju kvaliteta rada, ali i uslova života štićenika. Intenzivno se radi na programima resocijalizacije, a saradnja sa Gradom i javnim ustanovama je na visokom nivou. Jedan od prioritetnih ciljeva je jačanje poverenja u mlade ljude koji su na izdržavanju kazni i rušenju predrasuda o njima.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević izrazio je zadovoljstvo radom VP Doma koji svoje aktivnosti fokusira na obrazovanje, profesionalno usmeravanje i psihološku podršku. Kao najvažniji segment, naveo je celovitu i kompleksnu pripremu štićenika „ za odlazak“.

U saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja i lokalnom samoupravom, osmišljeni su programi za školovanje deficitarnih zanimanja, a sa nevladinom organizacijom „Omladinski savet“ razvili su projekte „Znanjem do posla“ (kojim je obuhvaćeno 80 štićenika), a profitabilno se bave i proizvodnjom cveća.

Aktivni su učesnici mnogih gradskih manifestacija u vidu podrške i pomoći, a koliko se vodi računa o njihovoj edukaciji i obrazovanju, pokazali su aktivnim učešćem u današnjem programu.

Osim njih, proslavu su uveličali i dečji hor Kulturnog centra, glumci Kruševačkog pozorišta, a u čast velikog jubileja 630. godišnjice boja na Kosovu, muzičku tačku pripremio je i guslar iz Kragujevca.

Povezano