utorak, 10. decembar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
5°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s ZJZ
 

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević u Kruševcu

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević u Kruševcu

Foto: krusevac.rs

U sklopu radne posete, 23. po redu, Ministarstva poljoprivrede poljoprivrednim savetodavnim savetodavnim i stručnim službama Srbije, kao i lokalnim samoupravama pri kojima službe gravitiraju, pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević, boravio je u Kruševcu.

-Кruševac je jedan od boljih primera ulaganja u razvoj ove važne privredne grane – rekao je pomoćnik Bogićević. Budžetska sredstva za ove namene su značajna i kroje se prema potrebama. Veoma bitno za ovo područje je i otvaranje Poljoprivrednog fakulteta. Ono u čemu država može da pomogne intenzivnijim uključivanjem je otkup voća, povrća i stoke, naglasio je Bogićević.

Prijemu u kabinetu kod gradonačelnice Jasmine Palurović i, nakon toga sastanku sa predstavnicima Udruženja, zadruga, poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima gradske vlasti u skupštinskoj sali, prethodila je poseta poljoprivrednom gazdinstvu mladog domaćina Milana Minića u župskom selu Bobote.

Da podsetimo, ovaj proizvodač je prvi dobitnik traktora iz IPARD programa u Rasinskom okrugu, koji je i dobijen zahvaljujući kvalitetnoj i stručnoj saradnji i pomoći kruševačke Poljoprivredne savetodavne i stručne službe.

Direktnom komunikacijom na terenu, upoznajemo se sa problemima koji muče proizvodjače, a takodje, stičemo i uvid o kvalitetu proizvodnje, istakao je pomoćnik ministra za poljoprivredu Aleksandar Bogićević, dodajući, da  samo dobrom saradnjom Ministrstva i Poljoprivrednih službi, a samim tim i lokalnih samouprava, jedino je moguć boljitak i unapredjenje, uslova , ne samo za poljoprivrednu proizvodnju, već i, uopšte, života na selu.

Povezano