subota, 19. oktobar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 90%
Brzina vetra: 0 m/s ISI
 

Odlukom Skupštine Kruševca usvojen rebalans gradskog budžeta, Vidovdanska nagrada Trajal korporaciji

Odlukom Skupštine Kruševca usvojen rebalans gradskog budžeta, Vidovdanska nagrada Trajal korporaciji

Odlukom Skupštine Kruševca usvojen je rebalans gradskog budžeta koji je u odnosu na planirani za ovu godinu uvećan za 259 miliona i sada iznosi 3 milijarde i 648 miliona dinara. Prema rečina predlagača, rebalans je urađen zbog uvećanja prihodnih sredstava.

Na 22. sednici Skupštine dodeljene su nagrade i priznanja Grada Kruševca. Za očuvanje i razvoj preduzeća, povećanje izvoza i doprinos ukupnom razvoju grada Vidovdansku nagradu dobila je Trajal korporacija, plakete: Služba Hitne pomoći, doktorka Rada Joksimović Zmejkoski, novinar Dragoslav Gogić i košarkaš Dragan Milosavljević, a pohvale Grada Kreuševca dobili su zaslužni pojedinci i organizacije.

Na skupštinskom zasedanju usvojena je i Odluka o završnom računu budžeta grada Kruševca za 2018. godinu. Odbornicu su izglasali i Odluke o lokalnim komunalnim taksama i o utvrđivanju naknade za korišćenje javnih površina. Skupštinska većina donela je Odluku da se pokrene postupak realizacije projekta Javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za  Zdravstvenu ustanovu „Apoteka Kruševac“.

Na skupštinskom zasedanju usvojena je i Odluka o projektu Javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za realizaciju projekta ugradnje i održavanje LED svetiljki na centralnim graskim ulicama.

Odbornicu su odlučili da se Javno- privatno partnerstvo bez koncesije realizuje i u  obavljanju javnog linijskog gradskog i prigratskog prevoza putnika, kao i da se kroz Javno-privatno partnerstvo realizuje i projekat redovnog i zimskog održavanja opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji Kruševca.

Na skupštinskom zasedanju usvojena je Strategija bezbednosti saobraćaja na teritoriji Kruševca do 2023. godine. Na Skupštini je odlučeno da u gradu budu postavljeni grb Kneza Lazara i skulpture „Devojka sa krčagom“.

Odbornici su na 22. sednici Skupštine usvojili Izveštaj o radu javnih preduzeća, kao i niz Odluka iz planskih dokumenata, rešenja o otuđenju zemljišta iz javne svojine kao i rešenja o imovinsko-pravnoj oblasti.

Na 22. sednici Skupštine Grada Kruševca pred odbornicima je bila 61 tačka dnevnog reda.

 

 

Povezano