subota, 19. oktobar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
14°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Upis u srednju Politehnika školu Milutin Milanković i srednju muzičku školu „Stevan Hristić“

Upis u srednju Politehnika školu Milutin Milanković i srednju muzičku školu „Stevan Hristić“

U toku je polaganje male mature, nakon koje će se osmaci upisati u srednje škole. Za Radio Televiziju Kruševac govore direktorka srednje Politehničke škole „Milutin Milanković“ Nadežda Milovanović i direktor srednje Muzičke škole „Stevan Hristić“ Aleksandar Todorović.

Srednja Politehnika škola Milutin Milanković u Kruševcu ove školske godine upisuje 230 učenika u 4 područja rada i 8 različitih obrazovnih profila. Ove školske godine ima novo zanimanje, a to je tehničar oblikovanja nameštaja i enterijera. U tekstilnoj struci, gde dualno obrazovanje je smer modelar odeće, a za umetničku struku je već odrađen prijemni ispit kaže direktorka ove škole Nadežda Milovanović.

Za srednju muzičku školu „Stevan Hristić“ u Kruševcu, budući srednjoškolci su već polagali prijemni ispit 31. maja i 1. i 2. juna. Osnovnu i srednju muzičku školu upisalo je oko 100 učenika, a u tri smera srednje: teoretičar, instrumentalista i dizajner zvuka upisano je 32 đaka kaže direktor škole Aleksandar Todorović i dodaje da ova srednja škola iam izdvojena odeljenja u Aleksandrovcu Velikom Šljegovcu i Brusu.

Povezano