subota, 19. oktobar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Vidovdanska akcija „Treće dete“: Poklon čestitke roditeljima pedeset troje dece

Vidovdanska akcija „Treće dete“: Poklon čestitke roditeljima pedeset troje dece

Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave Kruševac i Komisija za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca, organizovali su 64. po redu okupljanje u Mozaik sali i dodelu poklon čestitki za treće, četvrto i peto dete u porodici sa teritorije grada Kruševca. 

Poklon čestitke uručene su roditeljima pedeset troje dece. Treće dete je jedna od mnogih humanih i podsticajnih aktivnosti usmerenih ka pospešivanju nataliteta ali istovreno   i materijalna podrška roditeljima sa većim brojem dece. Poklon čestitke vrednosti 8 hiljada dinara uručene su roditeljima 53 dece.

Porodice sa više dece pozdravila je gradonačelnica Jasmina Palurović. Osim akcije Treće dete, grad Kruševac realizuje i brojne druge, među kojima su jednokratno davanje za vantelesnu oplodnju, poklon čestitke za –  prvorođenu bebu, đake prvake, podrška porodici sa 3. i 4. đakom, novčana pomoć nezaposlenim porodiljama, prevoz za učenike iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Savremeni svet suočava se sa problemom rađanja dece, a to se dešava i kod nas. I na lokalnom i na republičkom nivou preduzimaju se brojne mere kako bi sve porodice osetile radost koju donose deca, naveo je predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca Ivan Mijailović.

Povezano