subota, 19. oktobar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
14°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Vidovdan 19 – kompletan program

Vidovdan 19 – kompletan program

Vidovdan, Dan Grada i nacionalni i verski praznik praznik, Kruševac tradicionalno obeležava bogatim programom Vidovdanskih svečanosti tokom čitavog meseca juna.

U nastavku manifestacije Vidovdanske svečanosti, u četvrtak, 27. juna, je dodela Vidovdanskih nagrada i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola u Mozaik sali Gradske uprave.

U 17 sati u u crkvi Lazarici je Bdenije uoči praznika, a od 20 sati na platou ispred crkve je koncert Umeničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Na sam Vidovdan, 28. juna, u crkvi Lazarici je sa početkom u 8 sati Sveta arhijerska liturgija, a zatim, u 10.30, na Trgu Kosovskih junaka tradicionalna litija i pomen kosovskim i ostalim srpskim junacima iz minulih ratova.

U podne je polaganje cveća ispred Spomenika kosovskim junacima u organizaciji Odbora Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova. Pola sata kasnije cveće polažu i delegacije Grada Kruševca, strane delegacije i predstavnici organizacija i udruženja.

Od 13 do 15 sati je otvaranje Trga glumaca kod Kruševačkog pozorišta, otvaranje novih kružnih tokova – kod Kosturnice i otvaranje Parka Srbija na Bagdali.

Svečana sednica Skupštine Grada počinje u 18 sati, sa dodelom Vidovdanske nagrade, plakata i pohvala, uz direktan prenos na Televiziji Kruševac. Vidovdanska priznanja dodeljuju se istaknutim kolektivima, organizacijama i pojedincima za poseban doprinos u različitim oblastima u prethodnoj godini, a najveće priznanje – Vidovdanska nagrada pripala je Trajal korporaciji za očuvanje i razvoj preduzeća, povećanje izvoza i doprinos ukupnom razvoju grada.

U okviru Vidovdanskih svečanosti 2019, Kruševljani i brojni gosti, koji se očekuju, moći će da  29. juna uživaju u koncertu poznate muzičke zvezde Lepe Brene. Koncert se održava na prostoru između Rasadnika i Slobodišta, sa početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Povezano