utorak, 2. jun 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 2 m/s JZ
 

Gradski odbor SNS: Kruševac je zaista postao pravi evropski grad

Gradski odbor SNS: Kruševac je zaista postao pravi evropski grad

Još jedan Vidovdan je za nama, obeležen brojnim uspešno realizovanim investicijama i tek započetim tokom prethodnih šest meseci. I ovog puta, potrudili smo se da delegacijama pobratimskih gradova, Kruševac pokažemo u najboljem svetlu, pre svega svim onim što je urađeno od prethodnog Vidovdana – istakao je na početku konferencije za novinare u sedištu kruševačkih naprednjaka potpredsednik Gradskog odbora SNS u Kruševcu, Predrag Vukićević.

Park Srbija na Bagdali, Trg glumaca, Avantura park, rekonstruisan Trg Kosturnica, tri nova kružna toka, rekonstruisane Vidovdanska i Balkanska ulica, preuređena severna obilaznica, samo su neke od uspešno realizovanih investicija tokom proteklih šest meseci, istakao je na početku obraćanja potpredsednik GO SNS u KŠ-u Predrag Vukićević:

-Priznaćete opozicija ovo nije mogla da uradi ni za 12 godina koliko su uništavali naš grad, a pitanje je da li bi to ikada i postigli. Njima je važno da su kontejneri bili puni, ulice preplavljene psima lutalicama i udarnim rupama, fabrike zakatančene, Bagdala puna korova, restoran uništen i demoliran, Kosturnica idealno mesto za skitnice.

Pokazali smo se kao dobri domaćini i naši dragi gosti otišli su puni lepih utisaka i rečima hvale za ono što uradili u našem gradu, nastavio je Vukićević:

-Kruševac je zaista postao pravi evropski grad. Ponosni smo na ovu činjenicu, ali imamo i obavezu da nastavimo još brže, jače i bolje da radimo sa našim sugrađanima i za njih kako bi Kruševac dalje napredovao. Dok se mi trudimo da Kruševac pokažemo u što boljem svetlu, opozicija i dok je bila na vlasti to nije znala. Njima bolja opozicija od njih samih nije ni trebala sa aktivnostima i rezultatima koje su imali.

Dok se kvazi političari iz opozicije takmiče ko će bolji status da napiše, što više da napljuje ono što se radi za građane i da one koji im se ne dopadaju nacrne, mi radimo na terenu. Predsednik stranke Nenad Andrić sa saradnicima u kontinuitetu obilazi MO sa ciljem osluškivanja i mapiranja problema naših sugrađana. Naš Savet za saobraćaj uveliko obilazi naseljena mesta u Kruševcu. Na tribinama koje organizuju održavaju se predavanja na temu bezbednosti učesnika u saobraćaju i pružanja prve pomoći. Takođe, kroz razgovor sa članovima i meštanima tih naselja identifikuju problematične saobraćajnice. Na osnovu prikupljenih informacija iz 101 naseljenog mesta napraviće se elaborat koji će služiti prilikom kreiranja daljih planova za investicije u našem gradu. Od sledeće nedelje, Savet za poljoprivredu obilaziće seoska područja sa ciljem da kroz edukaciju i savetovanje pomogne našim poljoprivrednim proizvođačima da svoju proizvodnju učine boljom – rekao je Vukićević.

SNS razmišlja i omladim sugrađanima, koji su trenutno na raspustu, stvaranjem što boljih uslova za njihovo aktivno bavljenje sportom. S obzirom na to da smo zemlja košarke, intenzivno se radi na zameni košarkaških tablči na igralištima, rečeno je na konferenciji za novinare.

Vukićević se osvrnuo i na opoziciju:

-Dok mi radimo i trudimo se da zajedno sa našim sugrađanima Kruševac učinimo boljim mestom za život, opozicija se bavi populizmom, demagogijom i Kalimero politikom. Njihove reči svakim danom gube na vrednosti, jer iza njih ne stoje rad i rezultati, već mržnja i samo želja da se dokopaju fotelja. Ponovo pokazuju svoju nestrpljivost i nisu shvatili poruku da građani cene samo rezultate i ono što je korist šire zajednice, a da bi se stiglo do rezultata potreban je rad, upornost i STRPLJENJE. Sve što znaju jeste da pišu, kritikuju bez razloga i kao Kalimero govore „ovo je nepravda“, bez konkretnih činjenica kojima bi potkrepili to što rade i zastupaju. Oni ne shvataju da građani Kruševca nemaju kratko pamćenje kao oni, već odlično pamte sve što su uradili, ili bolje rečeno nisu uradili za Kruševac. Da li zato što nisu znali ili nisu hteli oni najbolje znaju. 

Kruševački napredenjaci radiće još brže, jače i bolje  kako bi Kruševac i Srbija još napredovali, poručeno je sa konferenciji za novinare Gradskog odbora SNS.

Povezano