subota, 7. decembar 2019.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Radovi na izgradnji rezervoara i crpne stanice u Modrici i Dvoranu planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji rezervoara i crpne stanice u Modrici i Dvoranu planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji rezervoara i crpne stanice u Modrici odnosno Dvoranu odvijaju se planiranom dinamikom. Vrednost radova je 10 miliona i 800 hiljada dinara, na rezervoaru u Dvoranu, izvode ih radnici „Projekt-gradnje“ iz Kruševca, dok u Modrici za izgradnju crpne stanice iz budžeta Grada izdvojeno je 4,3 miliona dinara.

Izvodjač radova je „Hidrokontrol“ iz Niša.

Završetkom ovih radova meštani Dvorana, Petine, Zdravinja, Modrice i sela Poljaci i Lovci biće povezani na sistem za vodosnabdevanje „Ćelije“, a kasnije po projektu i na magistralni vodovod.

U ovom trenutku, po rečima direktora JKP „Vodovod“ Kruševac Vladimira Milosavljevića, 80 odsto stanovništva Grada Kruševca priključeno je na sistem „Ćelije“. Plan je da se naredne godine realizuje projekat u dužini od 6700 metara, za čiju realizaciju je izdvojeno 40 miliona dinara, izgradnja preostala tri rezervoara i jednu crpnu stanicu, nakon čega će meštani podjastebačkog kraja i u selima Dvorane, Zdravinje, Petina, Lovci i Poljaci biti priključeni na sistem vodosnabdevanja „Ćelije“ i magistralni vodovod.

Radove su obišli gradonačelnica Jasmine Palurović, zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević, predsednik skupštine grada Živojin Miloradović, direktor JKP „Vodovod“ Kruševac Vladimir Milosavljević sa sradnicima, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Nenad Andrić, odbornici iz ovog kraja i meštani Modrice, Dvorana, Petine i sela Poljaci.

Povezano