utorak, 20. avgust 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
34°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 26%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Uz pomoć novog aparata u kruševačkoj bolnici već urađeno pet hiruških intervencija

Uz pomoć novog aparata u kruševačkoj bolnici već urađeno pet hiruških intervencija

U okviru projekta LAPSERB Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i osam zdravstvenih ustanova potpisali Ugovore o nabavci medicinske opreme. U ime Opšte bolnice Kruševac opremu namenjenu laparaskopskim operacijama primila je direktorka doktorka Vesna Stević Gajić. 

Pored drugih zdravstvenih ustanova koje su dobile određenu medicinsku opremu savremeni laparoskopsko-histeroskopski stub dodeljen je Opštoj bolnici Kruševac. Reč je o savremenom uređaju, čija je vrednost  oko 16 miliona dinara. Medicinsku opremu predstavnicima zdravstvenih ustanova uručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a direktorka Opšte bolnice Kuševac doktorka Vesna Stević Gajić naglašava da je laparaskopija kao hiruška metoda  u Kruševcu započeta pre dve decenije.

-Uređaj koji je dobila kruševačka bolnica  pripada medicinskim aparatima  poslednje generacije, koristi se u više medicinskih grana, a njegove  prednosti su višestruke, kako za pacijenta, tako i za hirurga, naglasio je načelnik hirurgije doktor Rade Zdravković.

Istu medicinsku opremu dobile su i bolnice  iz Jagodine, Požarevca, Novog Pazara, Kragujevca, Valjeva, Loznice i Leskovca. Važno je napomenuti, da za tri dana, od kada je laparaskopski stub montrian već je  odrađeno  pet hiruških intervencija.

Povezano