četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 79%
Brzina vetra: 1 m/s ISI
 

Održana vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Održana vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Večeras je održana 4. vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Predsedavala je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Na sednici je razmatrano stanje objekata, infrastrukture i druge nastale štete usled nevremena 02. i 03. avgusta.

Nadležna služba Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije je prosledila i telefonski obavestila članove, organizacije, ustanove, privredne subjekte o Upozorenjima od 1. i 2. avgusta, sa obaveštenjem da se sve aktivnosti na terenu, usklade sa najavljenim vremenskim uslovima.

Po ovom izveštaju nalaže se svim subjektima da prate uputstva nadležnih meteroloških i državnih službi oko najavljenih vremenskih nepogoda di sa njima usklade svoje aktivnosti.

Na sednici doneti su sledeći zaključci:

Pripravnost svih subjekata  na teritoriji Grada Kruševca koji učestvuju u zaštiti i spasavanju. Rok Odmah.

Sva Javna komunalna preduzeća  na teritoriji Grada Kruševaca da nastave sa angažovanjem potrebnog ljudstva i mehanizacije, za otklanjanje posledica nevremena. Rok Odmah.

Gradski štab za vanredne situacije predlaže Gradonačelniku Grada Kruševca da odobri dodatna novčana sredstva iz tekuće rezerve, budžeta Grada Kruševca, kako bi se što pre otklonile posledice nevremena.

Nalaže se Odeljenju za poslove odbrane i vanredne situacije da nastavi sa redovnim informisanjem o  vremenskoj prognozi u saradnji sa medijima.

Obavezuju se rukovodioci u javnim preduzećima, ustanovama, školama i vrtićima da nastave sa obilaskom objekata i uočene nedostatke otklone i obaveste nadležne službe

Pojačati nadzor i kontrolu nad privrednim subjektima koji rade sa opasnim materijama – proizvodnja, skladištenje i trgovina

Gradski Štab za vanredne situacije će preko nadležnih Odeljenja Gradske uprave naložiti predsednicima Skupština stanara i profesionalnim upravnicima da izvrše vanrednu proveru svih zajedničkih delova zgrada – krovovi, stepeništa, svetlarnici, podrumi, fasade, tavanski prostori, oluci…

Povezano