utorak, 28. januar 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 77%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

PPT Petoletka doo dobila “krov nad glavom“

PPT Petoletka doo dobila “krov nad glavom“

Posle niza neuspašnih privartizacijai stečajnog postupka, PPT Petletku kupili su radnici, a ova trstenička fabrika sada uspešno posluje sa pozitivnim bilansima. Nedavno je Petoletka postala vlasnik preduzeća PPT Hidraulika što će obezbediti dalji rad i opstenak.  

Jedinstven primer u Srbiji je PPT Petoletka, čiji radnici su uložili po 500 evra formirali novu firmu. PPT Petoletka doo ušla je u zakup kod stečajnih upravnika poslovnog prostora i opreme, otkupila nezavršenu proizvodnju, nastavila proizvodnju i finiširane proizvode isporučila kupcima.

Pre dva meseca ponuđeno je na prodaju preduzeće PPT Hidraulika, kao pravno lice i još tri društva iz sistema Petoletke kao deo imovine i PPT Petoletka ga je kupila, naglasio je genertalni direktor ppt Petoleke Ljubisav Panić.

U PPT Petoletki očekuju povoljno kreditiranje preko Fonda za razvoj kao bi mogli da osavremene proizvodnju i na taj način se izbore sa konkurencijom na tržištu. Petoletka učestvuje u dualnom obrazovanju kao bi obezbedila podmladak spreman da uđe u proizvodne pogone.

Preko 70 odsto proizvoda ova trstenička fabrika izvozi na svetsko tržište, najviše u zemlje Evropske unije, Rusiju, Belorusiju, zemlje Bliskog i Srednjeg istoka, a uspela je da sačuva sve programe,  ima 5 proizvodnih fabrika, dve koje se bave proizvodnjom pneumatike, kočione tehnike, industrijske pneumatike, hidraulike, cilindrišnih i servo upravljača čija najveća primena je kod kamiona, autobusa, poljoprivredne i građevinske mehanizacije.

Povezano