sreda, 22. januar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

Nutricionista Mirjana Zornić o letnjoj ishrani

Većina nas voli leto. Dugi, topli dani su idealni za odmor, relaksaciju i putovanja, ali ne pogoduju čuvanju hrane, pa se s razlogom trebamo upitati: šta da jedemo u to vreme?

Da li  izaći iz kuhinje sa izgovorom da je suviše toplo u njoj i otići na roštilj ili ćemo iskoristiti ovo vreme da uvedemo nešto zdravo u naš jelovnik?

Nutricionista Mirjana Zornić savetuje da tokom dana imamo više manjih obroka. Lagane čorbice, dosta sveže salate i voća su idealni za tople dane, uz veliku količinu tečnosti. Ono što tokom leta trebamo izbegavati jesu suhomesnati proizvodi, peciva, gazirani sokovi, majonez i sendviči, a naročito ako krećemo na put.

Mirjana Zornić savetuje da i tokom odmora trebamo pribegavati zdravim obrocima,koji emo sami pripremiti, a nikako brzoj hrani.

Što se tiče sladoleda, kao omiljene poslastice,tokom leta i mlađih i starijih, nutricionista savetuje da sladoled konzumiramo u malim količinama i da obavezno, kada kupujemo proverimo rok trajanja.

Povezano