ponedeljak, 3. avgust 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

STIŽEMO S JUGA: Program podrške Coca-Cola sistema malim proizvođačima hrane

STIŽEMO S JUGA: Program podrške Coca-Cola sistema malim proizvođačima hrane

Dve kompanije iz Rasinskog okruga, od ukupno devet – dobile su priliku da postanu korisnici Programa podrške Coca-cola sistema malim proizvođačima hrane “Stižemo sa juga”, koji ova kompanija realizuje u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije. Cilj je da preduzetnici sa juga Srbije unaprede proizvodnju, promociju i plasman svojih proizvoda.

U partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Smart kolektivom, Coca-Cola sistem pokrenuo je jedinstveni program „Stižemo sa juga”, kojim će podržati razvoj poslovanja malih proizvođača hrane sa juga naše zemlje.

Ukupno devet odabranih preuzetnika će kroz novu online platformu www.stizemosajuga.rs, kao i u okviru karavana u 10 gradova Srbije – direktno promovisati i prodavati svoje proizvode. Takođe, učesnici će dobiti četvoromesečnu razvojnu podršku kao i mentorsku pomoć eksperata Coca-Cola sistema u oblastima marketinga, prodaje, tehnologije proizvodnje i finansija.

Iako imaju izvanredan potencijal, mali  preduzetnici juga Srbije svakodnevno se susreću sa brojnim izazovima, među kojima je ključan – razvoj biznisa na dugoročnom planu.

Otuda motivacija da se osmisli program koji će omogućiti preduzećima iz lokalnih sredina da steknu nova znanja i ugrade u svoje poslovanje iskustva koja Kompanija Koka-kola ima.

Na taj način se podržava razvoj biznisa i celokupna privreda, kao što to Coca-Cola čini duže od pola veka u Srbiji, kažu predstavnici ove kompanije.

Preduzeća koja su učestvuju u programu „Stižemo sa juga” proizvode domaće džemove, marmelade, slatka, ajvare, sušeno voće, brašna, začine i čajeve, i to su: Jastrebačka priča (Jastrebac), Vinarija Status (Svrljig), Agro Iris – Zadruga (Šabac), FIŠEK (Varvarin), Organic Tea Serbia (Niš), Chrono (Leskovac), Radanska RUŽA,(Lebane) DOO Polo (Čačak), i Nanin recept s juga (Vranje). Svi oni su razvili inovativne i kvalitetne prehrambene proizvode, koristili lokalne sirovine i tradicionalne recepture, poseduju HACCP setrifikat, deklaraciju i specifikaciju proizvoda prema pravilniku.

Program je predstavljen na Zemunskom keju, uz mirise i ukuse juga Srbije. Brojni prolaznici su kupovinom proizvoda učesnika u programu po simboličnim cenama – pružili podršku lokalnom proizvođačima.

Povezano