petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Prava i obaveze nezaposlenih lica na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja

Prava i obaveze nezaposlenih lica na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja

Koja su prava nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe filijala Kruševac, ali i obaveze prema istoj, za RTK-a PR Ana Bacić. 

Nezaposleno lice koje se nalazi na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja ima pravo da bira svoje zanimanje , bude obavešteno o uslovima, da besplatno koristi usluge NSZ-a i zaključi individualni plan zapošljavanja i na novčanu naknadu u slučajevima kada ispunjava uslove propisane zakonom, navodi PR Nacionalne službe zapošljavanja filijala Kruševac Ana Bacić.

Dok su obaveze nezaposlenih lica da aktivno traže zaposlenje, da se jave poslodovcu kako saminicijativno tako i na uput NSZ-a, da aktivno učestvuju  u aktivnim merama zapošljavanja, da budu uključena u različite obuke ali i da prijave svaku promenu, navodi Bacić.

Inače, zaključno sa prethodnim mesecom, višemesečni trend smanjenja nezaposlensti  se nastavlja, na evidenciji Nacionalne službe u Rasinskom okrugu  je 20. 916 lica nezaposleno, dok je u gradu 11. 144 lica, što znači da je na području okruga, nezaposlenost smanjena za 407, odnosno, grada za 219 lica.

Povezano