utorak, 11. avgust 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U novoj školskoj godini OŠ Nada Popović imaće 1328 učenika

U novoj školskoj godini OŠ Nada Popović imaće 1328 učenika

U novoj školskoj godini, Osnovna škola Nada Popović, imaće 1328 učenika od toga 180 prvaka.

Činjenica da smo najbrojnija Škola u Kruševcu,  rezultat je kvaliteta rada u Nadi Popović, ističe direktorka Jelena Ivanović i naglašava da je u Školi prošle godine završena građevinska priča zahvaljujući japanskoj donaciji, projektima Ministarstva prosvete, Vlade Srbije, Kancelarije za javna ulaganja.

Zahvaljujući investicijama, zaživela je kabinetska nastava, ali Škola nije bila dovoljno opremljena nastavnim sredstvima, naglašava direktorka Ivanović. Sve učionice imaju kompjutere a u narednoj školskoj godini imaće i projektor i interaktivne table.

Iako je sve u vezi sa uređenjem Škole završeno, u Nadi Popović imaju još planova – sledi ulepšavanje dvorišta, za ovaj broj učenika potrebna je i balon sala i uređeniji pič teren.

Naredne školske godine realizovaće se i projeat Ministartva prosvete u organizaciji Centra za interaktivnu pedagogiju KVALITETNIJE I DOSTUPNIJE OBRAZOVANJE ZA DEČAKE I DEVOJČICE  ROMSKE NACIONALNOSTI.

Nada Popović ima 46 dece romske nacionalnosti, a projekat će biti od velike koristi. Za 2. septembar priprema se svečani doček pavaka što je već praksa u ovoj najbrojnijoj kruševačkoj Školi.

Povezano