utorak, 28. januar 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Šteta od posledica nedavne oluje u Kruševcu oko sedam miliona dinara

Šteta od posledica nedavne oluje u Kruševcu oko sedam miliona dinara

Nedavna oluja koja je pogodila Kruševac i okolinu nanela je štetu na objektima javne namene u visini od oko 7 miliona dinara. Grad radi na saniranju, a za štetu na privatnim kućama i zgradama, stanari će morati sami da se pobrinu u otklanjanju posledica oluje.

Velika oluja koja je nedavno pogodila Kruševac i okolinu nanla je štetu na oko 15 objekata javne namene. Prema rečima načelnika Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac, Dušana Todorovića najviše su stradali krovovi koje je oštetio olujni vetar.

Prema rečima Todorovića na privatnim objektima polomljeno je oko 7 hiljada crepova, a oluja je oštetila i krovove na dve zgrade u Kruševcu.

Upravnik zgrade na Bruskom putu br. 4, koja je ostala bez krova u oluji, Ignjatije Nedeljković kaže da imaju problem da nađu izvođača radova na sanaciji.Profesinalni upravnik zgrade u Puškinovoj ulici br. 1, Miloš Simić kaže da je procenjena šteta na krovu ove zgrade 265 hiljada dinara. Problem sa pronalaskom majstora imali su i oni.

Nedavna oluja potsetila je na nepredvidljivu ćud prirode. Sačuvati materijalna dobra u takvim situacijama je gotovo nemoguće, tako da je prevencija, odnosno osiguranje, najsigurnije reršenje.

Povezano