sreda, 5. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 3 m/s J
 

Kruševački Noćni polumaraton u znaku Nenada Živkovića

Kruševački Noćni polumaraton u znaku Nenada Živkovića

Na Bagdali je održan 4. „Noćni kruševački polumaraton“. Učešće u sve tri trke večerašnjeg programa uzelo je preko 450 takmičara, a manifestaciju je svečano otvorila gradonačelnik Jasmina Palurović, koja je i sama jedan od učesnika polumaratonske trke. Najuspešniji takmičar ARK Maratonca Nenad Živković, koji je ubedljivo pobedio na deset kilometara i u polumaratonu. 

Otvarajući manifestaciju gradonačelnik Jasmina Palurović poželela je svim učesnicima puno uspeha, fer i korektnu borbu, „lake noge“:

-Grad Kruševac i ARK „Maratonac“ već četvrti  put organizuju jedan ovakav praznik atletike, a naše zadovoljstvo je utoliko veće kad vidimo da je svake godine sve veći broj učesnika, a posebno najmlađih naših sugrađana. Želim svima puno uspeha, a da najspremniji od nas pobede.

Događaj je počeo Kuper trkom zadovoljstva nastazi dugu jedan kilometar, namenjenoj širokoj populaciji. a zatim su usledile i dve takmičarske trke, na 10  i polumaraton na 21,1 kilometar.

Posebnu pažnju izazvala je grupa takmičara iz Jagodine, koji su sa svoja dva druga sa posebnim potrebama,u invalidskim kolicima, pretrčali polumaraton.

Najuspešniji je bio takmičar ARK Maratonca Nenad Živković, koji je ubedljivo pobedio na deset kilometara i u polumaratonu:

-Dao sam sve od sebe da istrčim i pobedim na obe trke, odlična organizacija, odlična trka, puno nasmejanih lica i pozitivne energije. Klub ARK Maratonac Kruševac još jednom je pokazao kako se treba baviti sportom i podsticati sto više ljude na trčanje. Da čestitam i mojim pulenima, sjajnom i talentovanom 16-togodišnjem Nikoli Vukelji, na odlicnoj borbi i trci.  Njega čekaju sjajne trke na kraćim stazama u budućnosti na 800 metara i krosevima. I velike čestitke sjajnom Stefanu Randjeloviću, sa samo osam godina kao najmladji učesnik trke istrčao je na 10 kilometara bez problema i pokazao svima da nisu bitne godine, već dobra volja i želja za bavljenje sportom. Bravo za sve koji su bili deo Noćnog polumaratona.

U ženskoj konkurenciji, Kruševljanka Zorana Tamburić bila je prva u trci na 10 hiljada metara, dok je u polumaratonskoj trci prva kroz cilj prošla ruskinja Marija Moskova.

Ovom prilikom proglašeni su i pobednici kod muškaraca 45 + i žena 40 + kojima su uručeni pehari.

Naredni gradski polumaraton biće održan 15. marta 2020. godine.

Povezano