sreda, 12. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
21°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

U Brusu obeležen Dan opštine

U Brusu obeležen Dan opštine

 U Centru za kulturu u Brusu, svečanom sednicom Skupštine opštine Brus, obeležen je Dan ove opštine na Preobraženje Gospodnje. U prepodnevnim satima, služena je sveta liturgija posvećena ovom svetitelju u crkvi u  Brusu.

Preobraženje Gospodnje je slava i Dan opštine Brus a nakon svete liturgije u istoimenoj crkvi, u Centru za kulturu održana je svečana sednica skupštine opštine Brus. Prikazan je dokumnterni film o razvoju ove opštine i infrastrukturnim radovima u prethodnoj godini a predsednik opštine Brus Saša Milošević dodelio je plakete i zahvalnice pojedincima, ustanovama i firmama za dobre rezultete u više oblasti.

Prisusutvovali su – pomočnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Sava Savić, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, Boban Kostić, predstavnici grada pobratima Berovo iz Makedonije, predsednik Skupštine grada Kruševca, Živojin Miloradović, episkop kruševačk, i David Perović i drugi predstavnici političkog i javnog života.

Sportskim, turističkim, kulturnim i drugim sadržajima, opština Brus obeležava svoj dan, a u 22 sata i 30 monuta u centru grada je koncert grupe „Neverne bebe“.

Povezano