sreda, 28. oktobar 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
12°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U Kaoniku održana peta humanitarna manifestacija „Spasimo decu u saobraćaju“

U Kaoniku održana peta humanitarna manifestacija „Spasimo decu u saobraćaju“

„Spasimo decu u saobraćaju“ naziv je humanitarne manifestacije, koja je po peti put održana u porti crkve Svete Nedelje u Kaoniku u organizaciji Udruženja „Marko Cara Milanović“ i   Mesne zajednice, a pod pokroviteljstvom grada Kruševca. Istovremeno održana je i jedanaesta Balkanska folklorijada. Osim Kulturno umetničkih društava, humanitarnoj manifestaciji odazvala se i estradna umetnica Snežana Đurišić. Prikpljeno je oko 200 hiljada dinara, a sredstva su za malog Vuka Milenkovića, koji je ostao bez roditelja. 

Udruženje Marko Cara Milanović iz Kaonika do sada je iniciralo i organizovalo brojne akcije koje doprinose većoj bezbednosti dece i mladih u saobraćaju. Ovogodišnja humanitarna  akcija Spasima decu u saobraćaju posvećena je sedmomesečnom Vuku Milenkoviću čiji su roditelji stradali u teškoj saobraćajnon nestrći početkom januara na Čokotinom brdu.

Manifestaciju je otvorila gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović.

Humanitranu manifestaciju „Spasimo decu saobraćaju“ zajednički su organizovali Udruženje „Marko Cara Milanović“ i Mesna zajednica Kaonik uz podršku partnera – Kulturnog centra Kruševac, Turističke organizacija i Auto moto savez Srbije, predstavništva u Kruševcu, a uz podršku Ministartva unutrašnjih poslova Republike Srbije preko Saobraćajne policije Policijske uprave u Kruševcu, Saveta za bezbedbost saobraćaja grada i Doma zdravlja Kruševac, kao i brojnih sponzora.

Predstavnici Republičke agencije za bezbednost saobraćaja uručili su malom Vuku koji je prisustvovao manifestaciji sedišta za bezbednu vožnju u automobilu za mlađi i stariji uzrst, koja ću mu biti potrebna tokom odrastanja.

Predsednik gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Blažić, istako je značaj ovakvih akcija u smislu povećanja bezbednosti dece i mladih u saobraćaju i pozvao udruženja i nevladin sektor da organizuju slične programe, u čemu će im Savet pomoći.

Nastupila su kulturno umetnička društva iz Severne Makedonije, Rumunije, Republike Srpske i domaćini, Kulturno umetničko društvo „Marko Cara Milanović“ . Estradna umetnica Snežana Đurišić, prihvatila je poziv i podržala  manifestaciju, a u Kaoniku su je za 50 godina uspešne karijere krunisali u kraljicu narodne muzike.

Tokom humanitarne manifestacije „Spasimo decu u saobraćaju“, za malog Vuka prikupljeno je preko 200 hilljada dinara.

Povezano