petak, 21. februar 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
-3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

U OŠ „Sveti Sava“ u Čitluku sve spremno za novu školsku godinu

U OŠ „Sveti Sava“ u Čitluku sve spremno za novu školsku godinu

Sve je spremno za početak nove školske godine u Osnovnoj školi Sveti Sava u Čitluku. Ove godine  upisan je približno isti broj učenika  kao i prošle, ukupno 430, od toga 44 prvaka. 

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ spremno dočekuju novu školsku godinu. Privodi se kraju tekuće održavanje školske zgrade, a spremne su dve učionice za prvake u matičnoj Školi i po jedna u Globoderu i Mačkovcu. U prvi razred krenuće 44 prvaka, od toga dva odeljnja u Čitluku i po jedno kombinovano  i područnim odeljenjima, navodi direktor Radoš Stefanović.

Za radove u Globoderu i Mačkovcu grad Kruševac odobrio je 470 hiljada dinara. Zahvaljujući donaciji Henkela koji svake godine donira sredstva ovoj Školi, ove godine 3 hiljade evra, Škola Sveti Sava kompletiraće elektronsku opremu tako da će svaka učionica imati video bim i lap top, a učenici će biti u mogućnosti da prate nastavu na svaremen način.

U toku je i opremanje prostorie za kantinu i kutak za roditelje. U OŠ „Sveti Sava“ krenuće ukupno 430 učenika, a svaremeni uslovi u školi doprinose da oni kontinuirano postižu izuzetne rezultate na završnom ispitu, kao i na takmičenjima na opštinskom, okružnom i republičkom nivou.

 

Povezano