utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
6°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

Nova generacija kruševačkih ragbistkinja

Nova generacija kruševačkih ragbistkinja

Nakon skoro dve godine pauze Ragbi klub Kruševac je ponovo formirao žensku ekipu. Desetak devojaka, uzrasta od 15 do 18 godina, trenira već mesec dana i nagoveštava lepe dane kruševačkog ragbija.

– U poslednje dve godine naša ženska ekipa se praktično raspala.Dve igračice su se udale i dobile decu dok je nekoliko devojaka otišlo u Beograd na studije i prešlo u Ženski ragbi klub Beograd tako da su u Kruševcu ostale samo tri devojke 93 godište koje su,takođe,pre desetak dana pošle na fakultet. Zato smo u septembru organizovali promociju u Gimnaziji,koja je naša tradicionalna baza, i Hemijskoj školi.Odazvalo se 15-tak devojaka od kojih desetak redovno trenira.

Za sada jako lepo napreduju i verujem da će to biti dobra ekipa na proleće kada nas očekuju brojne međunarodne obaveze.-kaže Filip Grujić,jedan od trenera u Ragbi klubu Kruševac.

Prva ženska ragbi ekipa u Srbiji formirana je septembra 2005.godine u Kruševcu a većinu igračica činile su devojke iz Doma „Pane Đukić Limar“.Slična situacija je i sada kada šest devojaka iz ovog doma,učenice Gimnazije i Medicinske škole,stiče prva ragbi iskustva.

– Treninzi su naporni ali zanimljivi.Najlepše nam je kada igramo.Uslovi nisu idealni jer radimo na pesku pošto nema nijednog terena sa travom koji ima osvetljenje ali se ne žalimo.Jedva čekamo prve utakmice i putovanja -pričaju u glas Marina, Nevena,Kristina, Angelina, Dajana, Dragana, Sandra, Valentina, Sara i Milica.

Na prvu utakmicu „vučice“ neće čekati dugo jer ih već 27.oktobra očekuje susret sa igračicama Arsenala iz Tivta u Tač ragbiju,varijanti ragbija bez kontakta.

Ukoliko obezbede finansijska sredstva Kruševljanke bi u novembru mogle da učestvuju na jednom turniru u Mađarskoj.

U Ragbi klubu Kruševac i dalje vrše upis svih momaka i devojaka zainteresovanih da se bave novim Olimpijskim sportom. Treninzi su utorkom,sredom,četvrtkom i petkom od 20 sati a upis je u klupskoj prostoriji kod Hale sportova.

Povezano