petak, 5. jun 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
26°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 30%
Brzina vetra: 4 m/s JJI
 

Održana svečana sednica Skupštine rezervnih vojnih starešina Kruševca

Održana svečana sednica Skupštine rezervnih vojnih starešina Kruševca

Povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja organizacije Rezervnih vojnih starešina Kruševac, u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac organizovana je svečana sednica Skupštine RVS Kruševac.

U prepunoj sali Kulturnog centra, u prisustvu brojnih zvanica, članova organizacija Rezervnih vojnih starešina Kruševca i drugih gradova Srbije, predstavnika javnog , kulturnog i političkog života grada, kao i brigadnog generala, načelnika Kabineta ministra odbrane Siniše Kresovića, svečanom sednicom obeležena je stogodišnjica od osnivanja organizacije RVS Kruševac.

U ime domaćina, skupu se obratio predednik gradske i potpredsednik organizacije Rezervnih vojnih starešina Srbije, Marko Jeremić.

U ime grada Kruševca, skup je pozdravila zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević, a u ime komandanta Garnizona Kruševac, zastupnik potpukovnik Goran Marković.

Gradska organizacija RVS uručila je brojna priznanja, od kojih 4 posthumno, zahvalnice i gramate pojedincima, organizacijama, javnim ustanovama i preduzećima koje su pomogle rad rezervnih vojnih starešina, a onda je usledio i obrnuti redodosled uručivanja priznanja,

U ime svih dobitnika, skupu se obratio direktor BIA Bratislav Gašić, naglašavajući da su rezervni oficiri odvajkada radili častan i težak posao, a što je najvažnije uvek i na svakom mestu bili uz svoj narod.

Podsećamo, centralna svečanost obeležavanja stogodišnjice od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije održaće se u Kruševcu.

Udruženje, čije tekovine čuva Organizacija RVS,  osnovano je 15. septembra 1919. godine i njen prvi predsednik bio je vojvoda Stepa Stepanović. Repliku njegove sablje predsedniku kruševačke organizacije uručio je predsednik Organizacije RVS Srbije, doktor Milojko Nikolić.

Povezano