petak, 21. februar 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
-3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

Ekološka organizacija „Ekonaut“ iz Beograda održala radionicu

Ekološka organizacija „Ekonaut“ iz Beograda održala radionicu

Ekološka organizacija „Ekonaut“ iz Beograda u saradnji sa Privrednom komorom Srbije održala je radionicu u okviru projekta „Zelena mreža održivih rasadnika Srbije“. Cilj projekta je umrežavanje, podrška i edukaciju rasadničara na domaćem tržištu.

Ekološka organizacija „Ekonaut“ projekat sprovodi u saradnji sa Privrednom komorom Srbije , a finansiran je od strane Ministarstva životne sredine. Već dve godine postoji i sajt „Zelena mreža GRINNET“ kako bi se podigao kvalitet rada u ovom sektoru i povećao izvoz.

Pored predstavljanja višestrukih prednosti i mogućnosti umrežavanja kroz projekat i internet portal, učesnici današnje radionice bili su u prilici da besplatno kreiraju profil i katalog sadnog materijala za predstojeću jesenju sezonu.

Prvoj radionici u RP kruševac prisustvovali su, osim individualnih proizvođača rasadnog materijala iz Rasinskog okruga, predstavnici JKP Kruševac, VP Doma koji takođe ima rasadničarsku proizvodnju, i ekološka udruženja. S obzirom da je Rasinski okrug centar rasadničarske prozvodnje u Srbiji, realizacija projekta započeta je u Kruševcu.

Povezano