petak, 10. jul 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Prva škola perinatalne medicine u Ribarskoj Banji

Prva škola perinatalne medicine u Ribarskoj Banji

Prva škola perinatalne medicine 2019. počela je danas u  Kongresnom centru Specijalne bolnice Ribarska Banja i trajaće do nedelje.  Suorganizator skupa je Opšta bolnica Kruševac, a tokom tri dana 15 eminentnih stručnjaka  prezentovaće najaktuelnije stavove o temi „Prevremeni porođaj“.

Školu perinatalne medicine, sa prvom temom Preterminiski porođaj, podržavaju Udruženja -za perinatalnu, fetalnu i neonatalnu medicini i Udrženje za primenu ultrazvuka, a podržavaju sinekološko akušerksa i perinatalna sekcija  Srbije, istakla je specijalista ginekologije i perinatlne medicine doktorka Dejana Milojević iz Opšte bolnice u Kruševcu, koja je suorganizator ovog značajnog skupa.

Srbija se po statistvici ne razliku je od drugih zemelja kada je preveremeni porođaj u pitanju, ali smo se danas okupili da iznesemo nove stavove i iskustva, istakla je profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu , organizator Škole perinatalene medicine, profesorka Olivera  Kontić Vučinić.

Ginekološka klinika Narodni front je klinika u kojoj se godišnje rodi najviše beba, ali takođe ima i najviše slučajeva preveremenih i patoloških trudnoća.

Ovom skupu, pored ginekologa prisustvuje oko 130 pedijatara i neonatologa iz Srbije i iz zemalja regiona. Škola perinatalne medicine organizuje se po prvi put i po rečima organizatora postaće tradiocinalna.

 

 

Povezano