četvrtak, 21. januar 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Načelnik Rasinskog Upravnog okruga Branislav Vesić: Razvoj privrede prioritet

Načelnik Rasinskog Upravnog okruga Branislav Vesić: Razvoj privrede prioritet

U svim segmentima društva Rasinski Upravni okrug beleži rast po brojnim pokazateljima. Permantni razvoj privrede prioritet je u svim opštinama i Gradu Kruševcu. Očekuje se početak izgradnje Moravskog koridora i pokretanje gradjevinske operative u ovom delu Srbije. Ova  investicija jedan je od preduslova dolaska direktnih stranih investicija. Sve to ima za rezultat smanjnje broja nezaposlenih, rekao je načelnik Rasinskog Upravnog okruga Branislav Vesić.

U Okrugu broj nezaposlenih je 20. 700 , dok u gradu Kruševcu je ispod 10. 000 sa tendencijom pada. Kao potencijal u privredi, u sferi vodoprivrede, sasvim sigurno je izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu, ali i početak izgradnje sličnih postrojenja u Brusu i Blacu, što će dovesti do bržeg zatvaranja poglavlja „27“ Sporazuma o pridruživanju, a koje se tiče ekologije.

Spoljnotrgovinska razmena za prvih 6 meseci ove godine, je duplo veća u odnosu na isti period 2012. godine.

Radovi na putnoj infrastrukturi su u punom jeku zahvaljujući saradnji sa republičkim institucijama. Poljoprivreda beleži stalni rast i svake godine prinosi uprkos vremenskim uslovima su bolji.

Povezano