četvrtak, 2. jul 2020.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

„Prošlost u sadašnjosti i budućnosti“ – novi projekat TV Kruševac

„Prošlost u sadašnjosti i budućnosti“ – novi projekat TV Kruševac

Regionalna Televizija Kruševac u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, od ove nedelje počinje sa relalizacijom projekta „Prošlost u sadašnjosti i budućnosti“- kulturno istorijska Spomen-obeležja u kruševačkom kraju.

Javni spomenici čuvaju istorisjko nasleđe -kao primeri istorijske arhitekture -prenoseći sećanja na nove generacije i dajući smisao istorijskom kontinuitetu. Cilj projekata je da se upravo jasno ukaže na taj njihov značaj, istovremeno kultivišući i senzibilušući naš odnos prema spomenicima kao obeležju lokalnog i šireg identiteta.

Kroz realizaciju priloga i emisija, kao primarni cilj radićemo na očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa, ali i edukaciji pre svega mladih, osnovaca i srednjoškolaca, s’obzirom na saznanja iz sprovedene ankete pokazala da mnogi od njih nemaju dovoljno informacija i znanja o spomenicima i spomen obeležja , ali i da se dodatno podigne svest o značaju spomeničke kulture i adekvatnog odnosa prema njoj.

Dolazeće generacije Kruševljana, kao i turisti i posetioci, imaju mogućnost da otkriju spomennike kao primere neimarske i vajarske lepote. Pritom smo svi svesni toga da su spomenici ovekovečena(bogata) istorija ovog grada i doslovno meriljiva vekovima.

Povezano