ponedeljak, 26. jul 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Vučić sa direktorkom UNESKO o saradnji i nasleđu na KiM

Vučić sa direktorkom UNESKO o saradnji i nasleđu na KiM

Foto Instagram / buducnostsrbijeav

Srbija ceni aktivnosti UNESKO u zaštiti ugroženog srpskog istorijskog, kulturnog i verskog nasleđa na KiM, jer je to nasleđe celog sveta, rekao predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je generalnu direktorku Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) Odri Azule, sa kojom je razgovarao o mogućnostima za sadržajniju saradnju, kao i zaštiti srpskog nasleđa na KiM.

Vučić je podržao napore generalne direktorke Azule da sačuva temeljne vrednosti na kojima je zasnovan rad UNESKO, kao i da spreči politizaciju te organizacije, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik je izrazio podršku različitim programima UNESKO u svim oblastima koje ta organizacija pokriva, a posebno u oblasti obrazovanja.

Dvoje sagovornika su se saglasili da je važno sprečiti negativni uticaj modernih tehnologija na obrazovanje mladih generacija.

Generalna direktorka Azule je rekla da je Srbija, kao član Izvršnog saveta, velika podrška njenim naporima za reformu UNESKO.

Povezano