petak, 21. februar 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
-3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Počela Evropska nedelja mobilnosti 2019.

Počela Evropska nedelja mobilnosti 2019.

U Gradskoj upravi u Kruševcu održana je konferencija za medije  povodom Evropske nedelje mobilnosti 2019. koja je počela danas  pod sloganom „Hodajte sa nama“i  trajace do nedelje 22. septembra.

Svečanom otvaranju prethodilo je potpisivanje Povelje o organizovanju i realizaciji aktivnosti u okviru Evropske nedelje mobilnosti sa Stalnom konferencijim gradova i opstina, Nemačkom međunarodnom organizacijom Giz i grada Kruševca.

Najavljen je i početak realizacije projekta „Unapređenje održive urbane mobilnosti u Kruševcu“  koji će se sprovesti kroz već postojeće infrastrukturne biciklističke trake, a kako je istaknuto, u narednom periodu biće obeležene i u Aerodromskoj ulici,kao i detaljna  izrada mape gradskog prevoza.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je podsetila da je naš grad 2016. godine izabran kao jedan od 10 najboljih u Evropi i da održiva mobilnost ima cilj da se promovišu pešačenje i biciklizam.

O mnogobrojnim  infrastrukturnim radovima govorila je zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević istakavši da je naredne godine u planu rekonstrukcija glavnog gradskog trga. Na konferenciji je predstavljen program aktivnosti i učesnika u nedelji mobilnosti, tokom narednih sedam dana, a moze se pogledati na sajtu grada.

Povezano