četvrtak, 20. februar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 3 m/s SSZ
 

U jezeru Ćelije utopio se vatrogasac, danas obdukcija, jednom licu određeno policijsko zadržavanje

U jezeru Ćelije utopio se vatrogasac, danas obdukcija, jednom licu određeno policijsko zadržavanje

Juče je nešto posle 14 časova na jezeru Ćelije došlo do nesreće u kojoj je, kako se osnovano sumnja, utapanjem, život izgubio dvadesetosmogodišnji Kruševljanin, sa inicijalima Nj.R. On je inače bio pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu.

Njegovo telo pronašli su sinoć, nešto posle 21 sat, ronioci Sektora za vanredne situacije MUP-a i Žandarmerije. Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Kruševcu danas će biti urađena obdukcija, posle čega će se znati tačan uzrok smrti. Za sada je nepoznato da li je utopljenik, koji se u momentu nesreće nalazio na jezeru sa još nekoliko kolega, bio na radnom zadatku ili su se na mestu nesreće nalazili privatno.

Nezvanično, za RTK je potvrđena informacija, da je jednom licu sinoć određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova, nakon čega će po prijavi Policije, biti odlučeno da li će tom licu biti određen i pritvor. Sumnja, koja je bila razlog za određivanje policijskog zadržavanja je da je u ovom slučaju počinjenokrivično delo, koje se kvalifikuje kao Teško delo protiv opšte sigurnosti. Prema informacijama sa kojima, do sada, raspolaže RTK, isključena je mogućnost nasilja u ovoj tragediji, a sve druge okolnosti biće bliže poznate nakon obavljene obdukcije i drugih istražnih radnji, koje sprovode kruševačka Policija i Osnovno tužilaštvo u Kruševcu.

Povezano