petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Održana sednica Skupštine Grada Kruševca

Održana sednica Skupštine Grada Kruševca

Odluka o budžetu grada Kruševca, u prvih šest meseci realizuje se sa suficitom u gradskoj kasi koji u ovom momentu, sa prenetih 389 miliona iz prošle godine, iznosi malo više od 600 miliona dinara – čulo se na sednici Skupštine grada o čemu je 50-ak prisutnih odbornika i javnost izvestila gradonačelnica Jasmina Palurović.

Prema njenim rečima ukupno planirani prihodi realizovani su sa 51,88 procenata u periodu januar-jun, a rashodi 36,20 odsto.

Bila je ovo jedna od preko 80 tačaka dnevnog reda, a među važnijim odlukama su ugovor o javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju, racionalizaciju i održavanje preostalog dela sistema javne rasvete u Kruševcu u narednih 15 godina koji je, kao najpovoljnijem ponuđaču, dodeljen beogradskoj firmi KIP lajt sa podizvođačem Wet inženjeringom čija je vrednost preko 563 miliona dinara. Većinom glasova, gradski Parlament je usvojio i Odluku o usvajanju koncesionog akta za obavljanje farmaceutske delatnosti u Kruševcu.

Njime je predviđeno da se budućem koncesionaru da na korišćenje 27 nepokretnosti Apoteke Kruševac na 15 godina uz minimalnu koncesionu naknadu od preko 57 miliona dinara u korist Grada čime bi bio obezbeđen deo sredstava za isplatu dugovanja ove ustanove. Pomenuta procedura biće sprovedena u budućem periodu zašta je formiran petočlani tim na čijem je čelu načelnik gradske uprave Ivan Anđelić.

Na sednici su usvojeni finansijski izveštaju za prošlu i izveštaji o radu u prva dva kvartala ove godine javnih preduzeća čiji je osnivač grad. Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje Vojkan Tutulić imenovan je za direktora, a nova vd direktorka Centra za socijalni rad je diplomirani pravnik Jovana Dunjić. Dosadašnja direktorka Slađana Čabrić postavljena je za vd pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Skupština je usvojila set odluka kojima se uređuje obavljanje komunalne delatnosti: Odluku o obavljanju delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja, Odluku o javnim parkiralištima, Odluku o dimničarskim uslugama, Odluku o pogrebnim delatnostima i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o grobljima i sahranjivanju.

Dopunjena je Odluka o određivanju stajališta koja mogu da se koriste za linijski prevoz putnika na teritoriji grada Kruševca i određena nova stajališta u gradskom i međumesnom prevozu putnika i to stajalište: Gradska toplana u Ulici Jasički put kod Ulice Mike Stojanovića, kao i stajališta u Gaglovu i Šancu.

Data je saglasnost na Projekat JPP bez elemenata koncesije za realizaciju projekta „Projekat redovnog (osim održavanja horizontalne siglnalizacije na teritoriji naseljenog mesta Kruševac) i zimskog održavanja opštinskih puteva i ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji Grada Kruševca i doneta Odluka o pokretanju projekta Javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za realizaciju projekta „Projekat rehabilitacije i urgentnog održavanja opštinskih puteva i ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji grada Kruševca. “

Usvojen je Godišnji Izveštaj o merenju i verifikaciji za utvrđivanje ostvarene uštede u periodu april 2018- mart 2019. Godine, po Ugovoru JPP za javno osvetljenje.

Skupština grada je donela Odluku o prenosu udela i osnivačkih prava nad Javnim preduzećem „Aerodrom Rosulje“ Kruševac na Republiku Srbiju.

Na inicijativu Društva srpsko – ruskog prijateljstva „Pravoslavlje“ doneta je Odluka o postavljenju spomen – ploče „Da se ne zaboravi“ u Jasici, u znak sećanja na veliku pobedu iz Prvog srpskog ustanka, kada su se sa turskom vojskom sukobili združeni srpsko – ruski odredi i živote dalo 15 srpskih i ruskih boraca.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.