ponedeljak, 17. februar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

U Nedelji dojenja Odbor za ginekologiju i populacionu politiku SNS-a Kruševac organizovao edukativnu tribinu

U Nedelji dojenja Odbor za ginekologiju i populacionu politiku SNS-a Kruševac organizovao edukativnu tribinu

Povodom Nedelje dojenja Odbor za ginekologiju i populacionu  politiku Srpske napredne stranke u Kruševcu organizovao je edukativnu tribinu, kojoj je prethodilo deljenje flajera i promotivnog materijala.

Tribina je posvećenama pre svega porodiljama, budućim majkama, ali i  i svim ženama, naglasila je predsednica Odbora Jasna Stojadinović. Predavač, doktorka Dejana Milojević, specijalista ginekoligije i subspecijalista perinatolog naglasila je da je dojenje prvi emocionalni susret majke i deteta i da je humano mleko najbolje adataptirana prirodna formula za ishranu beba.

Iako, u Srbiji oko 13 odsto majki dolji svoje bebe u prvih šest meseci, u Kruševačkom porodilištu se trude da mlade majke podstaknu na dojenje i uče ih savladavanju prepreka u ovom procesu, napomenula je doktorka Milojević.

Svetska zdravstvena organizacija  povodom nedelje dojenja dala je preporuke i to : – dojenje prvih pola sata po rođenju, isključivo majčino mleko kao hrana u prvih šest meseci života, a osnova ishrane tokom prve godine i nastavak dojenja u drugoj godini.

Povezano