četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s ISI
 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao domove zdravlja u Kruševcu, Ćićevcu, Varvarinu i Brusu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao domove zdravlja u Kruševcu, Ćićevcu, Varvarinu i Brusu

Ministar zdravlja doktor Zlatibor Lončar u okviru redovnih aktivnosti danas je obišao  domove zdravlja u  Kruševcu, Ćićevcu, Varvarinu i Brusu.

Ministar zdravlja doktor Zlatibor Lončar  danas je obišao  Dom zdravlja u  Kruševcu, Službe za zdravstvenu zaštitu žena i trudnica, dece predškolskog i školskog uzrasta i senzornu sobu.  Ovom prilikom Ministar  Lončar je naglasio da će Domu zdravlja u Kruševcu u roku od mesec dana biti odobren prijem 3 lekara i pet medicinskih tehničara, a u okviru ovog obilaska  Dom zdravlja Kruševac posetili su i  Njihova Kraljevska Visočanstva  princeza Katarina i princ Aleksandar Karađorđević, koje je ministar Lončar zamolio da iz svoje Fondacije Domu zdravlja Kruševac obezbede neophodno sanitetsko vozilo. Ministar je  istakao  da obilazi Domove zdravlja želeći da  razgovora sa lekarima, sestrama i  pacijentima, kako bi se na licu mesta uverio u pravu sliku stanja u zdravstvu i insistirao  na što boljem odnosu  medicinskih sestara i lekara sa pacijentima, što je, kako je naglasio ,  osnov za kvalitetnu medicinsku uslugu, dijagnostiku i lečenje.

Ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara u varvarinskom Domu zdravlja dočekalo je rukovodstvo ove opštine i ustanove. Nakon razgovora sa pacijentima, ministar je istako ovaj Dom zdravlja kao pozitivan primer.U planu je da uskoro stigne novi sanitet , a u najužem krugu su i za dobijanje rendgen aparata, koji je donacija Japanske ambasade.Menadzment Doma zdravlja Varvarin ima u planu da  konkuriše za kompletnu rekonstrukciju zgarade.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar obišao je Dom zdravlja u Ćićevcu, i tom prilikom naveo da je potrebno ulaganje u rekonstrukciju zgrade. Dogovoreno je da se zbog starosne granice medicinskih sestara, prime još tri sestre i jedan laborant.Pacijenti koji su se zatekli u Domu zdravlja, prilikom ministrovog obilaska, požalili su se da apoteka u Stalaću, ne radi. U planu je, da se to reši, tako što će pokretna apoteka dolaziti 2 puta nedeljno, u selima gde je to neophodno. Ministar Lončar je sugerisao menadzmentu da u narednih 15-ak dana, obezbedi kompjutere, EKG aparat i defibrilatore. Inače, prema rečima zaposlenih u ćićevačkom Domu zdravlja, ministar Lončar je prvi ministar koji je obišao ovu ustanovu od opšteg značaja.

 

Мinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar obišao je i Dom zdravlja u Brusu i kroz razgovor sa zaposlenima i pacijentima detaljno se upoznao sa uslovima i organizacijom rada. Namera mi je da u neposrednom kontaktu, obilaskom zdravstvenih ustanova, otkrijemo suštinske potrebe i probleme na terenu, rekao je, između ostalog Lončar. Ovom prilikom, dogovoreno je zapošljavanje 10 lekara i medicinskih sestara i 3 vozača. Projekat uređenja lamele A bruskog Doma zdravlja Kancelarije za javna ulaganja obuhvatiće i nabavku neophodne opreme – ultrazvuka, doplera, rentgena i prateće opreme, kao i sanitetskog i terenskog vozila. S obzirom na nepristupačnost i razuđenost bruske opštine, ovom prilikom dogovoren je i rad pokretnih apoteka i češće prisustvo lekara na terenu.

 

 

 

Povezano