četvrtak, 20. februar 2020.

Kruševac
četvrtak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

U Kruševcu postoji pet turističkih agencija – organizatora turističkih putovanja

U Kruševcu postoji pet turističkih agencija – organizatora turističkih putovanja

U Kruševcu postoji pet Turističkih agencija – organizatora turističkih putovanja. Dve agencije su sa sedištem u Kruševcu, a tri su ogranci agencija iz Niša i Beograda.

Uslovi za dobijanje licence, odnosno za obavljane turističe delatnosti za organizovanje putovanja su: da se ne nalaza u postupku stečeja, likvidacije, da se ne radi o licu kome je u poslednjih 36 meseci oduzeta licenca, da ima garanciju putovanja i depozit.

Sve agencije moraju ispunjavati ove uslove kako bi mogle da posluju ističe Načelnik odeljenja turističke inspekcije u Kraljevu Valentina Stefanović.

Kada je u pitanju organizovanje đakih ekskurzija, Stefanović kaže da ne postoje posebni propisi jer su ekskurzije sastavni deo turističkih putovanja. Agencije mogu imati svoje autobuse, a mogu ih i zakupljivati.

Ono što je novina kada su đačke ekskurzije u pitanju, autobusi moraju imati pojase za vezivanje, a po pravilniku koji je stupio na na snagu od 1. septembra tekuće godine, autobusi za prevoz dece moraju ispunjavati određena pravila.

Povezano