petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Polaganje cveća na spomen obeležja povodom 14. oktobra

Polaganje cveća na spomen obeležja povodom 14. oktobra

Povodim 75 godina od oslobođenja  Kruševca u Drugom svetskom ratu, na Spomen obeležju borcima Crvene armije, kod crkve Pokrova Presvete Bogorodice  polaganjem cveća odata je počast  stradalima.

U znak sećanja na stradale  gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i predstavnici Gradske  uprave, kulturnog i javnog života grada, položili su vence.

Nakon polaganja venaca usledio je kulturno-umetnički program. U ime ruske federacije, veterani i iz ruskog grada  Lipeck prisustvovali su ovom događaju.

 

Dan slobode, 14. oktobar, odnosno,  oslobođenja Kruševca u Drugom Svetskom ratu, počeo je polaganjem cveća na humke palih raodoljuba i boraca, kao i nastradalog stanovištva, na Slobodištu.

Počast su, u ime Grada, odali gradonačelnica Kruševca i predsednik Skupštine Grada, Jasmina Palurović i Živojin Miloradović, a zatim i delegacija Rasinskog upravnog okruga, kao i SUBNOR-a. Povorka se zatim uputila ka Spomeniku palim pripadnicima vojske, policije i rezervnog sastava od 1991. do 1999. takođe, na Slobodištu, gde su se, odavanjem pošte, polaganjem venaca, pridružili i predstavnici Rezervnih vojnih starešina, Udruženja ratnih vojnih invalida i palih boraca i SLOPOS-a.

Cveće je položeno i na Spomenik srpskim ratnicima u Prvom Svetskom ratu na Fontani. Neizostavno, kao i uvek, prilikom obeležavanja važnih datuma u istoriji našeg Grada, cveće je položeno i kraj Spomenika kosovskih junaka u centru grada, čemu su prisustvovali i predstavnici delegacija pobratimskih gradova.

Povezano