ponedeljak, 6. jul 2020.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 2 m/s JJZ
 

Samostalna izložba autorke Marije Ćirić u Kruševačkom pozorištu

Samostalna izložba autorke Marije Ćirić u Kruševačkom pozorištu

Izložba pod nazivom „Dekonstrukcija bajke“ akademske slikarke Marije Ćirić otvorena je u Kruševačkom pozorištu, a ljubitelji likovne umetnosti moći će da je pogledaju do kraja meseca. 

Iako je kao mala želela da bude balerina, kako je rekla na otvaranju, Marija Ćirić akademska slikarka  prvu samostalnu izložba u rodnom gradu priredila je u Kruševačkom pozorištu. Šta se krije iza zagonetnog naziva „Dekonstrukcija bajke“ pitali smo ovu mladu kruševačku umetnicu  i koji motivi preovladavaju na njenim slikama?

Izloženo je 56 dela, rađenih tehnikom ulja na platnu i crteža. Slike su različitih formata, najveća je 170 puta 90 centimetara, do minijatura. Ova mlada umetnica ističe da je njen umetnički opus oko stotinak dela, a ali se za prvu izložbu u svom gradu odlučila za ovakvu postavku:

Inače, Marija Ćirič je i autor  slika koje se nalaze na 16 autobuskih stajališta u gradu i statue „Devojka sa krčagom- Kruševljanka“ koja krasi kružni tok kod Kosturnice. Osim izložbi, ova mlada ambiciozna umetnica planira da likovnu scenu Kruševca upotpuni formiranjem Udruženja ljubitelja umetnosti „Bukvar“ sa ciljem popularizacije kulture i umetnosti, pri kojem će postojati i likovne radionice za sve uzraste. U prilog tome su i ulaznice za ovu izložbu koje su bile numerisane, a u narednom periodu biće izvlačenje, a posetioci će kao poklon dobiti minijature koje su imali priliku da vide na izložbi. Ljubitelji likovne umetnosti, će ovu interesantnu izložbu imati priliku da pogledaju u naredne dve nedelje.

Povezano