petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Samostalna izložba autorke Marije Ćirić u Kruševačkom pozorištu

Samostalna izložba autorke Marije Ćirić u Kruševačkom pozorištu

Izložba pod nazivom „Dekonstrukcija bajke“ akademske slikarke Marije Ćirić otvorena je u Kruševačkom pozorištu, a ljubitelji likovne umetnosti moći će da je pogledaju do kraja meseca. 

Iako je kao mala želela da bude balerina, kako je rekla na otvaranju, Marija Ćirić akademska slikarka  prvu samostalnu izložba u rodnom gradu priredila je u Kruševačkom pozorištu. Šta se krije iza zagonetnog naziva „Dekonstrukcija bajke“ pitali smo ovu mladu kruševačku umetnicu  i koji motivi preovladavaju na njenim slikama?

Izloženo je 56 dela, rađenih tehnikom ulja na platnu i crteža. Slike su različitih formata, najveća je 170 puta 90 centimetara, do minijatura. Ova mlada umetnica ističe da je njen umetnički opus oko stotinak dela, a ali se za prvu izložbu u svom gradu odlučila za ovakvu postavku:

Inače, Marija Ćirič je i autor  slika koje se nalaze na 16 autobuskih stajališta u gradu i statue „Devojka sa krčagom- Kruševljanka“ koja krasi kružni tok kod Kosturnice. Osim izložbi, ova mlada ambiciozna umetnica planira da likovnu scenu Kruševca upotpuni formiranjem Udruženja ljubitelja umetnosti „Bukvar“ sa ciljem popularizacije kulture i umetnosti, pri kojem će postojati i likovne radionice za sve uzraste. U prilog tome su i ulaznice za ovu izložbu koje su bile numerisane, a u narednom periodu biće izvlačenje, a posetioci će kao poklon dobiti minijature koje su imali priliku da vide na izložbi. Ljubitelji likovne umetnosti, će ovu interesantnu izložbu imati priliku da pogledaju u naredne dve nedelje.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.