petak, 29. maj 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
13°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 1 m/s JZ
 

Tribina „Prevencija karcinoma“ u Jasici u organizaciji GO Saveta za zdravstvo SNS-a Kruševac

Tribina „Prevencija karcinoma“ u Jasici u organizaciji GO Saveta za zdravstvo SNS-a Kruševac

Savet za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac u Mesnoj zajednici Jasika održao je tribinu pod nazivom „Prevencija karcinoma“.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu tako i u našoj zemlji gde se beleže visoke stope obolevanja od 60. do 69. godine, koje prate i visoke stope umiranja, što najverovatnije govori o kasnom javljanju žena te dobi, kada je maligna bolest već u uznapredovalom stadijumu, odnosno već su prisutne udaljene metastaze na susednim organima.

Kako bi se na vreme otkrio problem, kada je izlečenje najefikasnije sa najmanjim posledicama i pancijent može normalno da funkcioniše u okviru porodice, Savet za zdravstvo gradskog odbora Srpske napredne stranke, organizuje tribine po mesnim zajednicama grada Kruševca, kako bi meštankama ukazao na značaj i važnost preventivnih pregleda, istakla je doktorka Rada Joksimović Zmejkoski.

Žene u seoskim mesnim zajednicama bave se poljoprivredom i veliki broj njih nema overene zdravstvene knjižice, tako da su ovakve tribine sa najboljim stručnjacima Doma zdravlja dobrodošle, rekla je predsednica Mesnog odbora SNS-a u Jasici, Danijela Sredojević.

Pozdravljajući prisutne dorektorka  Doma zdravlja Marina Kostić, pozvala je žene da odvoje jedan dan i posvete ga sebi i svom zdravlju, koliko im je i potrebno da obave preventivne preglede. Savet za zdravstvo gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac, poziva sve žene  da prisustvuju velikoj tribini posvećenoj prevenciji karcinoma, koja će biti održana u Beloj sali Kulturnog centra u subotu 25. oktobra u 19 sati.

 

Povezano