petak, 15. novembar 2019.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Podelom repromaterijala farmerima uspešno završen Projekat Instituta za krmno bilje pod pokroviteljstvom Grada Kruševca

Podelom repromaterijala farmerima uspešno završen Projekat Instituta za krmno bilje pod pokroviteljstvom Grada Kruševca

Podelom repromaterijala farmerima, uspešno je završen Projekat Instituta za krmno bilje pod pokroviteljstvom Grada Kruševca. Za treći, zajednički realizovan projekat, Grad je izdvojio 5 miliona dinara, a pored repromaterijala, proizvođači su dobili i rezultate analiza, uz stručna upustva i preporuke o njihovoj konkretnoj i praktičnoj primeni u proizvodnji.

Ovo je već treća godina, kako realizujemo treći po redu Projekat , koji finansira Grad KŠ, a koji se odnosi na unapređenje stočarske proiizvodnje , s tim, što smo ove godine, pored farmera, odnosno stočara, po prvi put uključili i pčelare, što je veoma opravdano, s obzirom na to da je pčelarstvo poslednjih godina u velikoj ekspanziji , ističe dir. Instituta za krmno bilje u KŠ – u, dr Zoran Lugić.

Što se tiče pčelara, uzeti su uzorci meda od njih 30.

Ovaj Projekat se i radi tako detaljno, kako bi farmerima pokazali da ne postoje univerzalna pravila, ve da se na svakom zemljištu najpre treba uraditi analiza , a onda na osnovu dobijenih rezultata, postupati dalje, apostrofirao je dr Lugić.

Više detalja o još jednom uspešno realizovanom Projektu Grada i Instituta za krmno bilje, možete pogledati u emisij Klas na Televiziji Kruševac.

Povezano