nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Povodom obeležavanja Evropskog dana civilne pravde u Kruševcu organizovan „Dan otvorenih vrata suda“

Povodom obeležavanja Evropskog dana civilne pravde u Kruševcu organizovan „Dan otvorenih vrata suda“

Približiti pravosudje gradjanima na drugačiji način, cilj je manifestacije koju je u Kruševcu organizovao Osnovni sud, a u sklopu obeležavanja Evropskog dana civilne pravde. U organizaciju su se uključili i Yukom Komitet pravnika za ljudska prava i USAID .

Otvarajući manifestaciju Dan otvorenih vrata suda posvećenu svim učesnicima u sudskom procesu, sudijama, pravnicima, tužiocima i naravno gradjanima, predsednik Osnovnog suda u Kruševcu Slobodan Ivanović naglasio je značaj nagrada koje je ova institucija dobila od najviših instanci pravosudja

Cilj manifestacije je da se sudstvo približi građanima na drugačiji način, kao otvoren forum za diskusiju sa građanima o načinu rada i funkcionisanju suda.

„Dan otvorenih vrata suda“, povodom obeležavanja Evropskog dana civilne pravde, je svakako ispunio cilj, jer su brojni gradjani postavili pitanja sudijama i dobili odgovore. Ta diskusija pomogla je da se nedoumice smanje, kada je način rada sudova i tužilaštva u pitanju. Rukovodilac Info-službe, sudija Eleonora Miladinović,  upoznala je građane sa osnovnim principima medijacije kao načina rešavanja sporova. Na tribini su govorili dr Katarina Golubović, Zoran Keković, Vladan Cvetković i Ana Toskić.

Povezano