sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Savet za bezbednost saobraćaja organizovao predavanje „Bezbednost traktorista“ u Velikoj Lomnici 

Savet za bezbednost saobraćaja organizovao predavanje „Bezbednost traktorista“ u Velikoj Lomnici 

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Kruševca, organizovao je predavanje „Bezbednost traktorista“ u Velikoj Lomnici. 

Iako je broj stradalih traktorista u saobraćaju u blagom padu poslednjih godina, najveći broj poginulih vozača i putnika na traktoru zabeležen je u periodu od aprila do novembra, što odgovara periodu povećanog učešća traktora u saobraćaju, jer se poklapa sa izvođenjem poljoprivrednih radova.

Promena ponašanja vozača  traktora, je prvi preduslov za smanjenje rizičnih situacija kojima su izloženi.  Savet za bezbednost saobraćaja grada Kruševca prepoznao je problem i  u  okviru realizacije Programa unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada, sprovodi  predavanje o bezbednosti traktorista, u seoskim sredinama.

Cilj edukacije je upoznavanje vozača traktora  sa posledicama nebezbednog ponašanja u saobraćaju, kao i unapređenje stavova i razvijanje svesti o značaju bezbednosti u saobraćaju kod ove kategorije učesnika u saobraćaju, ističe predavač Vladan Radojević iz Sveta za bezbednost saobraćaja grada Kruševca.

Radojević dodaje da se kontroli traktora koji su u saobraćaju poklanja velika pažnja.

Akciju predavanja o bezbednosti traktorista u saobraćaju Savet, kao i prethodnih godina, sprovodi u novembru i decembru. Tom prilikom, osim edukacije, vozačima traktora Savet za bezbednost saobraćaja poklanja rotaciono svetlo i tablu za označavanje traktora kao sporog vozila.

Povezano