utorak, 14. jul 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Studijska poseta Švajcarskoj u okviru MEEMP projekta

Studijska poseta Švajcarskoj u okviru MEEMP projekta

Povodom realizacije Projekta  energetske  efikasnosti  i  upravljanja  energijom  u  opštinama  u Srbiji , predstavnici grada Kruševca boravili su u studijskoj poseti Švajcarskoj.

Projekat se realizuje prema Sporazumu između Vlade Srbije i Vlade Švajcarske Konfederacije, koji je potpisan 28. marta 2018. godine, odnosno pojedinačnih ugovora između četiri jedinice lokalne samouprave Republike Srbije i Ministarstva rudarstva i energetike.Za predstavnike jedinica lokalnih samouprava Kruševca, Užica, Paraćina i Vrbasa, Ministarstva i SKGO-a organizovana je  studijska poseta u pet gradova u Švajcarskoj.Tokom posete oragnizovane su različite prezentacije, terenski obilasci i susreti sa političkim predstavnicima i ekspertima iz oblasti energetike.

Zaključak je, navodi   zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević da su standardi u Švajcarskoj u oblasti energetike visoki,ali da mnogo toga u ovoj oblasti možemo i mi da primenimo, pre svega u izradi planova u oblasti energetike, poboljšanju energetske efikasnosti naših objekata, prelasku na obnovljive izvore energije i podizanju svesti naših građana o ekološkim i ekonomskim benefitima.

U ovoj studijskoj poseti učestvovali su pored  zamenice Lazarević, pomoćnica gradonačelnice i vođa MEEMP projekta za grad Kruševac Olivera Drenovac i gradski energetski menadžer Bratislav Đorđević.

Povezano