petak, 7. avgust 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Debata o medijskoj pismenosti u lokalnim sredinama

Debata o medijskoj pismenosti u lokalnim sredinama

Javna debata „Medijska pismenost u lokalnim sredinama“ održana je u Gradskoj upravi u Kruševcu. Organizator  skupa bilo je Udruženja „Lokal pres“ u partnerstvu sa Misijom OEBS-a u Srbiji.

Debata je deo projekta „Primena medijske regulative u lokalnim sredinama“, sa ciljem da se poboljša razumevanje i unapredi komunikacija među svim lokalnim akterima, počev od lokalnih samouprava, medija i oganizacija civilnog društva na lokalnom nivou, istakla je predstavljajući projekat generalna sekretarka Udruženja Lokal pres Snežana Milošević.

Medijska pismenost u okviru aktuelne medijske strategije veoma je važna i u lokalnima sredinama, istakla je  novinarka Marija Obrenović iz Asocijacije lokalnih nezavisnih medija, naglasivši značaj kvalitetnog informisanja građana.

Glavna i odgovorna urednica lista Grad i portala Kruševac grad, Nadežda Budimović, iznela je podatke o rezultatima istraživanja „Šta sugrađani žele da čuju ili pročitaju“. Osim Kruševca, debata je organizovana u Leskovcu, a naredna će biti održana u Boru.

Povezano