četvrtak, 20. februar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 4 m/s SSZ
 

Predstavnici japanske konsultantske kuće u Kruševcu održali sastanak sa mentorima Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga

Predstavnici japanske konsultantske kuće u Kruševcu održali sastanak sa mentorima Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga

Predstavnici japanske konsultantske kuće Džajka, u Kruševcu su održali sastanak sa mentorima Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, u okviru projekta Uspostavljanja i promocije usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana. 

Sardanja japanske organizacije DŽAJKA sa Rasinskim okrugom počela je pre 10 godina, preko Ministarstva privrene i Razvojkne agencije Srbije. Ova japanska konsultanstka kuća daje pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima u okviru projekta podrške istim preko Razvojkne agencije Srbije obučavanjem mentora za rad u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i od nedavno Makedoniji. – Ovaj put proširujemo saradnju tako što radimo sa korisnicima direktno uz pomoć Japanaca, a Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga ima tri sertifikovana mentora, istakao je direktor Aleksandar Šronjić.

Tokom desetogodišnje saradnje realizovano je šest modula.

Japanska agencija za međunarodnu saradnju i  Razvojna agencija Srbije zajedno su osmislile projekat za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Konsultant Japanske agencije Ći Ne Koga zadovoljna je desetogodišnjom saradnjom i tokom ovog projekta.

Jedina tačka koju treba unaprediti je  povećanje broja mentora zato što oni daju direktnu podršku malim i srednjim preduzećima kojih je u Srbiji 99 odsto, a njihovo jačanje uticaće na razvoj ekonomije, dodala je Koga.

Posle sastanka u Agenciji za regionalni razvoj u Kruševcu, predstavnici japanske Džajke obišli su preduzeće Jani u Trsteniku.

Projekat „Unapredite svoj posao uz mentore“ traje do kraja godine,  a najverovatnije će biti nastavljen i sledeće, najavljeno je u Agenciji za regionalni razvoj.

Povezano