četvrtak, 22. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Održana treća redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Održana treća redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Nakon treće redovne sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, održane u Gradskoj upravi Kruševac, izdato je saopštenje u kome su navedeni sledeći zaključci.

U Gradskoj upravi održana je treća redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije u Kruševcu. Sednicom je predsedavala gradonačelnik Jasmina Palurović. Posle usvajanja Zapisnika sa četvrte vanredne sednice Štaba, usvojen je Izveštaj o stanju, spremnosti i pripremi određenih Službi za predstojeći zimski period. Odellenje za inspekcijske poslove, GU Kruševac, JP Za urbanizam i projektovanje, JKP „Kruševac“, Gradska toplana, Dom zdravlja, Elekrodistribucija Kruševac i druge. Kruševacputu AD je na sednici naloženo da do 15. novembra dostavi plan zimske službe za zimsko održavanje gradskih puteva, kao i ulica na teritiriji grada.

Takođe je naloženo službama mesnih zajednica da u predstojećem periodu uspostave kvalitetnu saradnju sa ostalim nadležnim Službama, što između ostalog podrazumeva da uz pomoć Centra za Sicijalni rad i Doma zdravlja naprave spisak ugroženih domaćinstava, kao i starih samačkih lica. Sve javne službe su u obavezi da imaju ekipe za hitne intervencije koje raspored dežurstva sa kontakt telefonima dostavi dežurnim Službama. Gradskoj upravi grada Kruševca, naloženo je shodno članu 33 i 34 Zakona o zaštiti vazduha da pristupi izradi plana u slučaju kada postoji opasnost da nivoi zagađujućih materija prekorače graničnu vrednost. U skladu sa tim, preduzeće BIN KOMERC DOO Beograd Ogranak u Kruševcu je zaduženo da dostavi izveštaj o završetku postrojenja za redukciju neprijatnih mirisa.

I na kraju, JKP Vodovod Kruševac se obavezuje da nastavi sa aktivnostima oko obezbeđivanja zdrave pijaće vode za učenike u OŠ u Dvoranu i kontinuirano  prati stanje vode, stoji u saopštenju Gradske uprave Kruševac.

Povezano