petak, 23. oktobar 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Promovisano dopunjeno izdanje monografije „Sve bilo je muzika“ Radmile Mišić

Promovisano dopunjeno izdanje monografije „Sve bilo je muzika“ Radmile Mišić

Dopunjeno izdanje monografije „Sve bilo je muzika“ Radmile Mišić promovisano je u Beloj sali Kultirnog centra Kruševac. Bila je ovo prilika da autorki bude uručena specijalna nagrada Sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga za pomenutu monografiju. U skladu sa temom promociju je pratio bogat muzički program. 

Monografija „Muzički život Kruševca“ Radmile Mišić,izašlo je 2000. godine i predstavlja sveobuhvatnu istoriju o muzičkom životu ovog kraja od 19. do početka 21. veka. Danas promovisana knjiga „Sve bilo je muzika“ je dopunjeno  izdanje prethodne i obuhvata period do današnjih dana, u kojem Mišić obrađuje muzičke talente, pretke i potomke, i nove naraštaje koji stasavaju i formiraju kulturni i muzički milje našeg grada. Knjiga je pisana sa ciljem da ne budu zaboravljeni ljudi koji su stvarali kulturni život Kruševca ističe autorka Radmila Mišić.

U knjizi se Radmila Mišić bavi i  horskim pevanjem, orkestarskom muzikom. značajem institucija prosvete, kulture i crkve u muzici. 82-godišnja Radmila Mišić , rođena je u Kičevu u Makedoniji. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Kruševcu, a fakultetsku diplomu stiče kao istoričar umetnosti na beogradskom Univerzitetu. Do današnjih dana ostaje verna Kruševcu. Stalni je saradnik kruševačkih novina „Grad“ i povremeni časopisa „Puteva kulture“ Kulturnog centra. Napisala je više monografija koje se bave životom u našem gradu, a koautor je i  monografije “ Vek i po Kruševačke gimnazije“.

Ovom prilikom, Radmili Mišić uručena je specijalna nagrada, nedavno održanog Sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga za promovisanu monografiju.

Recenziju knjige uradio je muzički urednik Kulturnog centra Radivoje Simić, a izdavač je Udruženje „Rasinius“ iz Kruševca.

Promociju je pratio, bogat muzički program u kom su nastupili horovi škole „Vuk Karadžoć“ i „Biseri“ i orkestar Dušana Duce Pejčića.

 

Povezano