četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Škola „Vuk Karadžić“ obeležila 186 godina rada

Škola „Vuk Karadžić“ obeležila 186 godina rada

Akademijom u Kruševačkom pozorištu Osnovna Škola Vuk Karadžić obeležila je 186 godina rada. Pored 820 učenika u matičnoj i izdvojenom odeljenju u Cerovi  u školi se u dva odeljenja obrazuju i odrasli. Od ove godine dokumentacija je u elektornskom obliku.

-Osnovna škola “Vuk Karadžić” nosi ime reformatora srpskog jezika, sakupljača narodnih umotvorina i pisca prvog rečnika srpskog jezika  Dan škole 8. novembar je datum rođenja Vuka Stefanovića Karadžića. Dobra saradnja sa lokalnom samoupravom i roditeljima, pomaže zaposlenima da kvalitetno obrazuju 820 učenika što pokazuju i postignuti rezultati na svim nivoima takmičenja, jer je cilj nastavnog kadra kvalitetno obrazovanje i vaspitanje mladih naraštaja, rekao je direktor Dragomir Aleksić.

Ove školske godine uvedeno je elektronsko vođenje dokumentacije, pripojeno je izdvojeno odeljenje u Cerovi, a u dva odeljenja obrazuju se i odrasli. Za 186 godina rada,  škola je iznedrila generacije pametnih, vrednih i uspešnih ljudi. Akadmiji povodom dana škole u kruševačkom pozorištu prisustvovali su zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević, načelnik školske uprave Zoran Asković, učenici, roditelji i prijatelji škole.

 

Povezano