sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Održana 24. sednica Skupštine Grada Kruševca

Održana 24. sednica Skupštine Grada Kruševca

Odbornici Skupštine Grada Kruševca održali su danas 24. zasedanje. Na sednici je pored ostalog usvojen i  Izverštaj o budžetu grada od januara do septembra, a odbornici su se saglasili i da se uz pomoć modela javno privatnog partnerstva izgradi podzemna garaža ispod Trga Kosovskih junaka. 

Na 24. sednici Skupštine Grada Kruševca usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada za period prvih 9 meseci. Budžet je u ovom periodu ostvaren sa 2 milijarde i 777miliona dinara, odnosno sa 72 odsto. Izveštaj je podnela gradonačelnica Jasmina Palurović koja je naglasila da Grad nema ni dinar kreditnog zaduženja. Palurović je ocenila da je ove godine izuzetna saradnja između svih ministarstava i Grada.

Na skupštinskom zasedanju, odbornici su usvojili Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepopkretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu godinu. Većinom je izmenjena i dopunjena Odluka o obrazovanju Komisije za planove grada Kruševca. Usvojeno je više Planova detaljne regulacije, a odbornici su na sednici imenovali Savet roditelja Grada. Usvojeno niz Rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini najpovoljnijim ponuđačima, kao i otuđenju iz javne svojine građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom. Odbornici su usvojili Odluku o pokretanju javno privatnog partnerstva kroz koncesiju za izgradnju i upravljanje višeetažne javne garaže ispod Trga Kosovskih junaka. Načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić rekao jeda inicijativu pokrenuo Savet za bezbednost saobraćaja Grada Kruševca.

Na početku zasedanja Skupštine utvrđen je prestanak mandata odbornicima Jovani Dunjić i Zoranu Vuliću, a mandat je potvrđen Bojanu Vasiljeviću i Zoranu Krstić.

Povezano