utorak, 14. jul 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 0 m/s SZ
 

TOPLANA KRUŠEVAC: Sanacija kotla 2 u centralnom toplotnom izvoru završena, u toku probni rad

TOPLANA KRUŠEVAC: Sanacija kotla 2 u centralnom toplotnom izvoru završena, u toku probni rad

Posle velikih intervencija tokom leta, sanacija kotla 2 u centralnom toplotnom izvoru je završena. U toku je probni rad, nakon koga će punim kapacitetom krenuti isporuka toplotne energije, saznajemo od direktora JKP „Toplana“ Dragana Azdejkovića.

Puštanju kotla u rad prethodila je provera svih delova,  protoka, ventilatora i drugih neophodnih, kako bi funkcionisanje  bilo potpuno  i kako bi kotao na ugalj bio spreman za uporedan rad sa kotlom na gas. S obzirom da je u toku probni rad, grejanje je u jutarnjim i prepodnevnim satima bilo slabijeg inteziteta, sa namerom da do kraja dana ova dva kotla obezbede jaču isporuku toplotne energije

Dopremanje drugog kotla na ugalj očekuje se oko 10. decembra, da bi posle 15-tak dana, koliko je potrebno za proveru istog i on bio spreman za upotrebu.

Na pitanje da li će biti dovoljno energenata za ovu grejnu sezonu, direktor Azdejković je odgovorio potvrdno, a u zavisnosti od potrebe vrste uglja, još jedna nabavka bi trebalo da stigne za dve nedelje. On je takođe istakao da, osim sitnih intertvencija, zamene pumpe u naselju Bare i tekućih radova, većih problema u isporuci toplotne energije, za sada nema.

Povezano