nedelja, 25. jul 2021.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
29°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 40%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Obuke  za lica sa evidencije nezaposlenih na zahtev poslodavca

Obuke  za lica sa evidencije nezaposlenih na zahtev poslodavca

Kruševačka filijala Nacionalne službe za zaposljavanje u skladu sa programom rada organizuje obuke  za lica sa evidencije nezaposlenih na zahtev poslodavca.

Jedna u nizu takvih realizuje se u preduzeću ILUŽN  VORKS koje je iskazalo potrebu za osposobljavanjem  4 radnika u sektoru programiranja, dizajana i marketinga. Vlasnik ove firme Aleksandar Mitić ističe dobru sardanju sa kruševačkom filijalom zapošljavanja i navodi da će polaznici u naredna tri meseca steći potrebno znanje.

Cilj nam je da izadjemo u susret zahtavima poslodavaca kako bi na ovaj načinin smanjili broj nezaposlenih u skladu sa  aktivnim merama zapošljavanja rekao je direktor kruševačke filijale Predrag Marković.

Nakon  uspešno završene obuke poslodavac je u obavezi da zaposli ova lica i zadrži na poslu najmanje šest meseci, kaže  načelnik odeljenja za programe zapošljavanja filijale u Kruševcu  Ana Bacić.

I naredne godine u planu je realizacija ovih obuka koje su dobar primer u sticanju strucnih veština i obrazovanja lica koja traze posao, rečeno je ovom prilkom.

Povezano