sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Оkrugli sto „Udruženom reakcijom protiv trgovine ljudima“

Оkrugli sto „Udruženom reakcijom protiv trgovine ljudima“

Kruševački Centar za socijalni rad bio je domaćin okruglog stola „Udruženom reakcijom protiv trgovine ljudima“, koji je Udruženje Okular Ćićevac realizovalo u saradnji sa Centrom za zaštutu žrtava trgovine ljudima i organizacijom Astra. 

Regrutovanje, upućivanje na određenu destinaciju, prinuda, nasilje, kontrola, eksploatacija elementi su trgovine ljudima koja je po učestalosti i isplativosti na trećem mestu kriminalnih radnji.

U Srbiji Centar za zaštitu trgovine ljudima je republička ustanova u sistemu socijalne zaštite koja pruža u saradnji sa Centrom za socijalni rad i policijom pomoć i podršku žtrvama trgovine ljudima.

U trgovini ljudima kada su građani Srbije u pitanju 50 odsto čine deca uzrasta 11 i 12 godina koja se koriste za kriminalne radnje, a najčešći oblici su kada govorimo o ženama seksualna, odnosno muškarcima radna eksploatacija. Cilj okruglog stola „Udruženom reakcijom protiv trgovine ljudima“ je unapređenje međusektorske saradnje u prevenciji i suzbijanju i zaštita žrtava trgovine ljudima na teritoriji Rasinskog okruga i grada Kruševca.

Povezano